Antena 3 CNN Externe SUA oferă recompensă de 10 milioane de dolari pentru informații despre cinci terorişti globali

SUA oferă recompensă de 10 milioane de dolari pentru informații despre cinci terorişti globali

Statele Unite oferă până la 10 milioane de dolari pentru informaţii asupra a cinci finanţatori ai Hamas sau despre orice ar putea duce la perturbarea mecanismelor financiare ale grupării militante palestiniene, a anunţat Departamentul de Stat.

SUA oferă recompensă de 10 milioane de dolari pentru informații despre cinci terorişti globali
Sursa foto: pixabay.com/Maklay62
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Ian 2024   •   20:53

Oferta de recompensă urmează după patru runde de sancţiuni americane impuse Hamas în urma incursiunii mortale a grupării în Israel la 7 octombrie, în timpul căreia Israelul spune că au fost ucise 1.200 de persoane. Represaliile militare ulterioare ale Israelului în Gaza au ucis 22.600 de persoane, spun oficiali locali din domeniul sănătăţii, şi au lăsat o mare parte din enclavă în ruine.

Cei cinci vizaţi sunt Abdelbasit Hamza Elhassan Khair, Amer Kamal Sharif Alshawa, Ahmed Sadu Jahleb, Walid Mohammed Mustafa Jadallah şi Muhammad Ahmad 'Abd Al-Dayim Nasrallah, care au fost desemnaţi anterior terorişti globali de către Statele Unite, a declarat departamentul într-un comunicat.

Primul finanţator, cunoscut ca Hamza, are sediul în Sudan, a gestionat numeroase companii în portofoliul de investiţii al Hamas şi a fost implicat în transferul a aproape 20 de milioane de dolari către Hamas, a spus departamentul. 

Citeşte şi: Liderul Hezbollah avertizează Israelul: "Oricine se gândește la un război cu noi va regreta"

Trei dintre agenţii Hamas citaţi - Amer Kamal Sharif Alshawa, Ahmed Sadu Jahleb şi Walid Mohammed Mustafa Jadallah - fac parte din reţeaua de investiţii a grupării în Turcia, a declarat departamentul.

Nasrallah are legături strânse cu entităţi iraniene şi a fost implicat în transferul a zeci de milioane de dolari către Hamas, inclusiv aripa sa militară. Departamentul a declarat în octombrie că el îşi are sediul în Qatar.

Recompensele vor fi oferite pentru informaţii despre orice sursă de venit pentru Hamas, donatori importanţi, instituţii financiare care facilitează tranzacţiile pentru Hamas, companii-paravan care achiziţionează tehnologie cu dublă utilizare pentru grupare şi scheme infracţionale de care beneficiază Hamas, a adăugat Departamentul de Stat.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close