Antena 3 CNN Externe Statele Unite se pregătesc de o "furtună istorică", care va afecta 100 de milioane de oameni

Statele Unite se pregătesc de o "furtună istorică", care va afecta 100 de milioane de oameni

Statele Unite se pregătesc de o "furtună istorică", care va afecta 100 de milioane de oameni
Sursa foto: Foto: hurriyetdailynews.com
31 Ian 2011   •   18:18

Fenomenele meteorologice extreme din Statele Unite par să nu mai contenească, iar furtuna care va urma ar putea afecta o treime din populaţia SUA. Autorităţile americane se pregătesc acum de o furtună “cu potenţial de a pune în pericol viaţa”, conform Serviciului Naţional de Meteorologie şi “istorică”, potrivit postului TV Weather Channel, citat de Newser.com.

Furtuna va începe să se manifeste de luni şi va dura până miercuri, inclusiv. Intemperiile vor afecta o porţiune cuprinsă între Colorado şi coasta New England, afectând 100 de milioane de oameni.

Autorităţile nu recomandă călătoriile, considerate periculoase în această perioadă din cauza căderilor masive de zăpadă şi a vizibilităţii reduse.

În anumite zone este posibil ca stratul de zăpadă să măsoare 45 centimetri. În Chicago s-a înregistrat un record de 58,42 centimetri după o furtună din 1967, care a durat doar două zile.

În urmă cu trei zile, un val de frig şi ninsori abundente s-a abătut asupra zonei de nord est a Statelor Unite. Sute de curse aeriene au fost anulate, iar traficul rutier a fost paralizat. Intemperiile au dat peste cap circulaţia mijloacelor de transport în comun, în mai multe metropole importante precum New York sau Washington.

Până şi preşedintele Obama a rămas blocat în nămeţi. New Yorkul a fost lovit săptămâna trecută de a treia furtună de zăpadă din ultima lună. Străzile au fost acoperite cu un strat de omăt de peste 30 de centimetri. Autobuzele au rămas blocate pe traseu iar trenurile au avut întârzieri foarte mari.

Sute de curse aeriene au fost anulate şi mii de pasageri au rămas blocaţi în aeroproturi. Şi în Washington, zăpada a paralizat traficul şi a dat peste cap circulaţia autobuzelor.

Chiar şi coloana oficială a lui Barack Obama a rămas temporar blocată pe şosea. Întors din vizita făcută în statul Wisconsin, preşedintele american a găsit Capitala asediată de zăpadă şi a avut ceva de furcă pentru a ajunge de la aeroport la Casa Albă.

×
Subiecte în articol: zapada viscol vreme
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close