Antena 3 Externe Statele Unite şi Israelul îndeamnă UE să catalogheze Hezbollah drept organizaţie teroristă

Statele Unite şi Israelul îndeamnă UE să catalogheze Hezbollah drept organizaţie teroristă

de S.T.    |    05 Feb 2013   •   19:28
Statele Unite şi Israelul îndeamnă UE să catalogheze Hezbollah drept organizaţie teroristă
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA

Statele Unite şi Israelul îndeamnă Uniunea Europeană să introducă Hezbollah pe lista organizaţiilor teroriste, după ce Sofia a atribuit mişcării şiite libaneze atentatul comis la Burgas în iulie 2012, informează AFP.

"Atentatul de la Burgas a fost comis pe teritoriul european, într-un stat membru UE. Sperăm că europenii vor trage concluziile care se impun", a declarat premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, îndemnând UE să introducă mişcarea Hezbollah pe lista organizaţiilor teroriste.
   
La rândul său, Casa Albă a cerut Uniunii Europene să acţioneze pentru contracararea ameninţării reprezentate de Hezbollah. Consilierul prezidenţial american pentru combaterea terorismului, John Brennan, a îndemnat statele europene să adopte "măsuri preventive" pentru destrămarea infrastructurii mişcării Hezbollah.
   
Sofia a anunţat marţi că mişcarea şiită Hezbollah, susţinută de Iran, probabil a finanţat atentatul comis în iulie 2012 în staţiunea bulgară Burgas.

Oficialii americani şi cei israelieni au solicitat Uniunii Europene să plaseze Hezbollah pe lista neagră a organizaţiilor teroriste la puţin timp după atentatul de la Burgas, însă cererea a fost respinsă.
   

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close