Antena 3 CNN Externe Statele Unite şi Israelul îndeamnă UE să catalogheze Hezbollah drept organizaţie teroristă

Statele Unite şi Israelul îndeamnă UE să catalogheze Hezbollah drept organizaţie teroristă

Statele Unite şi Israelul îndeamnă UE să catalogheze Hezbollah drept organizaţie teroristă
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de S.T.    |    05 Feb 2013   •   19:28

Statele Unite şi Israelul îndeamnă Uniunea Europeană să introducă Hezbollah pe lista organizaţiilor teroriste, după ce Sofia a atribuit mişcării şiite libaneze atentatul comis la Burgas în iulie 2012, informează AFP.

"Atentatul de la Burgas a fost comis pe teritoriul european, într-un stat membru UE. Sperăm că europenii vor trage concluziile care se impun", a declarat premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, îndemnând UE să introducă mişcarea Hezbollah pe lista organizaţiilor teroriste.
   
La rândul său, Casa Albă a cerut Uniunii Europene să acţioneze pentru contracararea ameninţării reprezentate de Hezbollah. Consilierul prezidenţial american pentru combaterea terorismului, John Brennan, a îndemnat statele europene să adopte "măsuri preventive" pentru destrămarea infrastructurii mişcării Hezbollah.
   
Sofia a anunţat marţi că mişcarea şiită Hezbollah, susţinută de Iran, probabil a finanţat atentatul comis în iulie 2012 în staţiunea bulgară Burgas.

Oficialii americani şi cei israelieni au solicitat Uniunii Europene să plaseze Hezbollah pe lista neagră a organizaţiilor teroriste la puţin timp după atentatul de la Burgas, însă cererea a fost respinsă.
   

×
Subiecte în articol: Israel SUA Hezbollah
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close