Antena 3 CNN Externe Statele Unite sunt pregătite să atace Coreea de Nord: „Ne vom folosi de această forţă dacă trebuie”

Statele Unite sunt pregătite să atace Coreea de Nord: „Ne vom folosi de această forţă dacă trebuie”

Statele Unite sunt pregătite să atace Coreea de Nord: „Ne vom folosi de această forţă dacă trebuie”
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de S.T.    |    06 Iul 2017   •   12:53

Ambasadoarea Statelor Unite pe lângă Naţiunile Unite, Nikki Haley, a declarat miercuri noaptea că americanii sunt pregătiţi să recurgă la forţă, dacă aceasta este necesară pentru a pune capăt programului nuclear şi de rachete balistice dezvoltat de către regimul de la Phenian, relatează Reuters.

„Una dintre capacităţile noastre este reprezentată de forţa militară. Ne vom folosi de această forţă dacă trebuie, dar preferăm să nu fim nevoiţi să mergem în această direcţie”, a declarat ambasadoarea Statelor Unite.

De asemenea, aceasta a cerut Chinei să facă mai multe pentru a ţine în frâu acţiunile regimului de la Phenian.

Regimul nord-coreean a lansat marţi dimineaţă cu succes o rachetă balistică intercontinentală, despre care analiştii cred că are puterea de a lovi Alaska şi Hawaii.

De asemenea, nord-coreenii ameninţă că respectiva rachetă ar putea să transporte o focoasă nucleară. Acest test este considerat o provocare directă la adresa preşedintelui Donald Trump, care a promis că va pune capăt posibilităţii ca regimul nord-coreean să lovească SUA.

×
Subiecte în articol: Coreea Coreea de Nord
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close