Antena 3 CNN Externe Statele Unite vor contribui cu o sută de miliarde de dolari la lupta cu încălzirea globală

Statele Unite vor contribui cu o sută de miliarde de dolari la lupta cu încălzirea globală

Statele Unite vor contribui cu o sută de miliarde de dolari la lupta cu încălzirea globală
17 Dec 2009   •   21:50

O sută de miliarde de dolari. Cu atât vor contribui Statele Unite la lupta cu încălzirii globale. Anunţul a fost făcut în timpul summitului climatic de la Copenhaga, unde lideri din toată lumea negociază pentru a ajunge la un acord privind reducerea poluării. La întâlnirea din Danemarca participă şi preşedintele României, Traian Băsescu.

Statele lumii nu au reuşit, până acum, să se pună de acord în privinţa unei acţiuni comune pentru încetinirea încălzirii globale. O ultimă încercare se va face în acest sfârşit de săptămână, când sosesc la Copenhaga peste 100 de şefi de stat şi de guvern.

Singurul acord major de până acum este ajutorul financiar acordat ţărilor în curs de dezvoltare. Potrivit secretarului american de stat, până în 2020, Statele Unite vor acorda peste 100 de miliarde de dolari pentru lupta împotriva încălzirii globale. În plus, Australia, Franţa, Japonia, Norvegia şi Marea Britanie au anunţat un ajutor imediat de 3,5 miliarde de dolari pe trei ani pentru anularea şi, dacă este posibil, inversarea defrişărilor din statele în curs de dezvoltare. Protecţia pădurilor este una dintre marile mize ale summitului din Copenhaga.

Inacţiunea oficialilor a dus şi la o mulţime de proteste în timpul conferinţei pentru climă. Poliţia daneză a reţinut, de la începutul evenimentului, mai mult de 1.700 de persoane, dar majoritatea au fost eliberate fără acuzaţii.

Antena 3

×
Subiecte în articol: incalzire globala SUA Copenhaga
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close