x close

Staţiuni montane din Alpi, izolate din cauza ninsorilor care vin „o dată la 10 ani“

de Antena3.ro    |    11 Ian 2012   •   16:06
Staţiuni montane din Alpi, izolate din cauza ninsorilor care vin „o dată la 10 ani“ 429 Foto: INTACT Images/EPA

Mai multe staţiuni turistice de schi din Europa sunt izolate din cauza ninsorilor abundente. Drumurile, căile ferate şi aeroporturile au devenit impracticabile, informează Daily Mail.
   
În Alpi, peste 1.000 de turişti britanici au fost izolaţi în oraşul austriac Ischgl după ce un strat de trei metri de zăpadă s-a depus în doar 48 de ore. Acestora li se adaugă cei din staţiunile Galtur, St Anton şi Arlberg.
   
Cele mai afectate regiuni sunt vestul Austriei şi sudul Elveţiei, unde au fost ninsori caracterizate ca fiind "o dată la zece ani".
   
Vânturile alpine şi cantităţile impresionante de zăpadă căzută au atras atenţia Comisiei pentru Avalanşe, aceasta monitorizând situaţia.
   
Aproximativ 76.000 de gospodării, hoteluri, pensiuni şi case de vacanţă din Alpi s-au confruntat cu întreruperi de curent electric cauzate de viscol şi avalanşe.
   
"Această iarnă a trecut de la 0 la 100", a declarat directorul unei staţiuni montane, referindu-se la faptul că în urmă cu câteva săptămâni vremea era călduroasă pentru această perioadă a anului.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati