x close

Statuie în Ungaria în memoria lui Steve Jobs

de Antena3.ro    |    10 Dec 2011   •   17:49
Statuie în Ungaria în memoria lui Steve Jobs Foto: thenextweb.com

O companie de software din Ungaria a anunţat că pregăteşte o ceremonie de comemorare pentru Steve Jobs, urmând să inaugureze şi o statuie din bronz în memoria acestuia, anunţă NyPost.

Fondatorul companiei Graphisoft, Gabor Bojar l-a cunoscut pe Steve Jobs în 1984 în Germania, punând bazele unei colaborări durabile şi plină de succes.

Directorul de marketing al Graphisoft a explicat că Steve Jobs s-a arătat încrezător în produsele companiei încă de la început, oferind atât suport financiar cât şi de marketing, ajutându-i să-şi distribuie produsele prin reţeaua Apple.

Statuia, aparţinând sculptorului ungur Erno Toth, îl prezintă pe Jobs în ţinuta care l-a făcut faimos - maletă, blugi, teneşi şi o barbă îngrijită.
Artistul s-a declarat un mare admirator al lui Jobs, spunând "Mi-a plăcut personalitatea lui, dar am găsit inspiraţie şi în temperamentul şi mişcările sale", adăugând că produsele Apple aveau un aspect foarte atrăgător, lucru pe care a încercat să-l încorporeze în lucrare prin intermediul plăcii comemorative, care seamănă cu un iPad.

Înaltă de aproape 2 metri şi cu o greutate de 220 kilograme, statuia va fi plasată în Parcul Graphisoft din Budapesta.

Parteneri
Parteneri
sati