Antena 3 CNN Externe Statul american Oklahoma, grav afectat de tornade. Opt oameni au murit, 50 sunt răniţi (VIDEO)

Statul american Oklahoma, grav afectat de tornade. Opt oameni au murit, 50 sunt răniţi (VIDEO)

Statul american Oklahoma, grav afectat de tornade. Opt oameni au murit, 50 sunt răniţi (VIDEO)
Sursa foto: tornado
11 Feb 2009   •   17:10

O serie de furtuni care au avut loc marţi, în statul american Oklahoma, au provocat moartea a cel puţin opt persoane şi pagube materiale însemnate. Vânturile puternice, unele dintre ele transformate în tornade, au smuls copacii din rădăcini şi au distrus numeroase case, anunţă CNN.
Totuşi, meteorologii se aşteaptă la o îmbunătăţire a situaţiei, de miercuri, una dintre avertizările de tornade, pentru centrul statului Oklahoma, fiind ridicată.
Aceasta este o veste bună pentru locuitorii oraşului Long Grove, care au avut parte de distrugeri masive provocate de furtunile puternice ce au lovit zona. Long Grove, situat în apropierea graniţei cu statul Texas, la aproximativ 140 de kilomerei de capitala Oklahoma City, a fost cel mai afectat de intemperii, aici fiind înregistrate majoritatea deceselor dar şi majoritatea oamenilor răniţi, din totalul de 50, potrivit CNN.
Pawnee şi Edmond sunt alte două oraşe care au fost lovite puternic de furtuni. "Vântul a început să sufle foarte tare şi apoi s-a dezlănţuit iadul, întreaga casă a început să se zdruncine violent", povesteşte un locuitor al oraşului Lan Grove, citat de CNN.
O altă locuitoare a relatat că tornada a distrus oficiul poştal iar biserica a fost grav afectată. Potrivit poliţiei, a fost lovit şi un parc de rulote, în acelaşi timp mai multe case fiind făcute una cu pământul, lucru care se vede şi în imaginile de mai jos.

Foto & video: CNN
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: oklahoma SUA tornade pagube materiale
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close