Antena 3 CNN Externe Statul California este categoric: "Hey, Google! Mută-ţi barja de aici!"

Statul California este categoric: "Hey, Google! Mută-ţi barja de aici!"

Statul California este categoric: "Hey, Google! Mută-ţi barja de aici!"
04 Feb 2014   •   16:36

Autorităţile din California au impus companiei Google să-şi mute imensa barjă plutitoare din actualul loc de construcţie, amplasat în Golful San Francisco.

Directorul Comisiei de Dezvoltare şi Protejare a Golfului San Francisco, Larry Goldzband, spune că structura de patru etaje a atras numeroase plângeri din partea cetăţenilor. "Trebuie să plece", a declarat categoric Goldzband.
Acesta pretinde că cei de la Google nu au avut niciodată autorizaţia de constucţie a proiectului Treasure Island, aşa cum este denumit edificiul.

Pentru gigantul IT, acest lucru nu reprezintă o problemă majoră. Google va trebui să mute barja în altă parte a golfului, într-unul din şantierele navale din regiune, transmite AP.

Apariţia barjei în zonă a ridicat o mulţime de întrebări, ridicând nivelul speculaţiilor şi alimentând teoria conspiraţiilor. Mulţi adepţi ai acestei perspective susţineau că totul face parte dintr-un plan ultra-secret al guvernului american. Până când Google a recunoscut că imensa barjă îi aparţine, iar scopul ei este unul didactic, "destinat celor care doresc să înveţe tainele noilor tehnologii".

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close