Antena 3 CNN Externe Statul elveţian restituie trei milioane de euro unui văr al preşedintelui sirian Bashar al-Assad

Statul elveţian restituie trei milioane de euro unui văr al preşedintelui sirian Bashar al-Assad

Statul elveţian restituie trei milioane de euro unui văr al preşedintelui sirian Bashar al-Assad
Sursa foto: Foto: in.ibtimes.com
11 Feb 2012   •   18:21

Tribunalul penal federal din Bellinzone a constrâns autorităţile de la Berna să anuleze blocarea a patru conturi şi să restituie trei milioane de euro unui văr al preşedintelui sirian Bashar al-Assad, Hafez Makhlouf, în pofida sancţiunilor adoptate împotriva Siriei, informează AFP.
   
Sirianul a fost descris în verdict drept un "colonel care conduce unitatea de la Damasc a direcţiei de informaţii generale şi văr al preşedintelui Bashar al-Assad, implicat în reprimarea manifestanţilor angajaţi în contestarea socială din Siria". Numele său nu este precizat, dar figurează alături de funcţia sa pe lista persoanelor fizice sau juridice ale căror averi sunt blocate de Elveţia din cauza represiunii din Siria: Hafez Makhlouf.
   
"În ceea ce priveşte reclamantul, în pofida unui scurt pasaj privind utilizarea influenţei de care dispune datorită postului din serviciile de informaţii siriene, nici un act care poate arăta o eventuală infracţiune prealabilă spălării de bani în Elveţia nu îi este imputat în articolele de presă prezentate la dosar", se arată în verdictul din 11 ianuarie, dezvăluit abia acum.
   
Hafez Makhlouf, în vârstă de 40 de ani, este considerat un partizan al liniei dure a liderilor sirieni şi responsabil de represiunea brutală a opozanţilor regimului, în special în oraşul Deraa, la începutul revoltei.

×
Subiecte în articol: Bashar al-Assad Damasc Elvetia dosar
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close