Antena 3 CNN Externe Statul european care adoptă ziua de lucru de 6 ore. Ce a determinat această schimbare

Statul european care adoptă ziua de lucru de 6 ore. Ce a determinat această schimbare

Statul european care adoptă ziua de lucru de 6 ore. Ce a determinat această schimbare
Sursa foto: Foto: verticalresponse.com
01 Oct 2015   •   09:51

Desi toate cercetările ne arata că este o idee proastă, mulţi dintre noi ajungem să lucrăm 50 de ore pe săptămână, considerând că eficienţa şi productivitatea sunt direct proporţionale cu timpul petrecut la muncă.

Conform unui studiu realizat luna trecută, care a implicat 600.000 de oameni, cei care stau la muncă până la 55 de ore pe săptămână riscă cu 33% mai mult să aibă un infarct, faţa de cei care menăin o limita de 35-40 de ore/saptamana.

Tocmai de aceea, Suedia a anunţat că începe să introducă ziua de muncă de 6 ore ca standard naţional. Multe dintre business-urile din ţara scandinava au implementat schimbarea, multe începand deja să compare rezultatele anuale cu cele anterioare, când standardul era de 8 ore/zi.

„Cred ca ziua de munca de 8 ore nu aduce atata eficienta precum ar putea unii sa considere. Este extrem de provocator sa ramai concentrat 8 ore aproape fara pauze. Pentru a putea face fata, introducem mici pauze pentru a putea face fata”, spune Linus Feldt, CEO al dezvoltatorului de aplicatii Filimundus, din Stockholm. Firma a trecut la ziua de munca de 6 ore de anul trecut si spune ca angajatii sunt extrem de multumiti, putand petrece mai multe ore cu familia si, per total, moralul s-a ridicat.
Continuarea pe wall-street.ro

×
Subiecte în articol: Suedia Europa
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close