Antena 3 Externe Statul Islamic a executat un arab acuzat de spionaj în favoarea Mossadului. Călăul, un băiat de doar 10 ani

Statul Islamic a executat un arab acuzat de spionaj în favoarea Mossadului. Călăul, un băiat de doar 10 ani

11 Mar 2015   •   07:33

Gruparea Statul Islamic (SI) a difuzat marți o înregistrare video despre care susține că este execuția de către un tânăr a unui arab israelian acuzat de spionaj în favoarea serviciilor secrete israeliene, transmite Agerpres.
 
În înregistrarea video cu o durată de peste 10 minute, poate fi văzut un bărbat, prezentat ca Muhammad Said Ismail Musallam, îmbrăcat într-o salopetă portocalie, precum și pașaportul său israelian. Ulterior, el este împușcat în cap de tânărul băiat, îmbrăcat în uniformă.
 
După ce vorbește despre recentul atac care a avut ca țintă evrei din Franța, un jihadist, exprimându-se în franceză, amenință că va ataca israelieni și va cuceri Ierusalimul.

Înregistrarea continuă cu o listă de nume însoțită de fotografii ai unor bărbați prezentați ca spioni ai Israelului.

În februarie, tatăl lui Muhammad Said Ismail Musallam a dezmințit că fiul său a lucrat pentru Mossad, după publicarea în Dabiq, revista în engleză a SI, a unui articol prezentat ca interviul cu un tânăr de 19 ani trimis în Siria, potrivit jihadiștilor, de agenția israeliană de spionaj.

'Fiul meu este nevinovat. ISIS (una din denumirile în engleză ale organizației Statul Islamic) l-a acuzat pentru că a încercat să fugă', a declarat el, fără să conteste că fiul său și-a întrerupt serviciul civil israelian pentru a pleca să lupte alături de jihadiști în Siria.

Un purtător de cuvânt al Shin Beth, serviciile israeliene de securitate, au informat la acea dată că tânărul a plecat pe 24 octombrie în Turcia, de unde a trecut în Siria, și că, potrivit informațiilor israeliene, s-a alăturat SI. 'Din proprie inițiativă însă și fără știrea părinților', conform purtătorului de cuvânt.

×
Subiecte în articol: statul islamic executie

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close