Antena 3 CNN Externe Atac cu toporul într-un tren din Germania. Cum s-a filmat atacatorul înainte de a comite agresiunea - VIDEO

Atac cu toporul într-un tren din Germania. Cum s-a filmat atacatorul înainte de a comite agresiunea - VIDEO

Atac cu toporul într-un tren din Germania. Cum s-a filmat atacatorul înainte de a comite agresiunea - VIDEO
19 Iul 2016   •   19:08

Gruparea ultradicală Statul Islamic a difuzat marţi o înregistrare video în care apare autorul atacului din Germania, în care acesta anunţă că avea să comită agresiunea şi în care proferează ameninţări la adresa ţărilor "necredincioase", relatează AFP.

În înregistrarea video subtitrată în limba arabă şi difuzată de Amaq, o agenţie care are legături cu Stat Islamic, tânărul afgan, prezentat sub numele de 'Muhammad Riyad', apare cu un cuţit în mână, anunţând în limba paştună că executa o 'operaţiune' în Germania şi descriindu-se ca fiind un 'soldat al califatului', scrie romanialibera.ro.

Afganul în vârstă de 17 ani afirmă în înregistrarea video de două minute şi 20 de secunde că 'soldaţii califatului' îi vor ataca peste tot pe 'necredincioşi', un cuvânt folosit de Stat Islamic referitor la occidentali. El a afirmat că noi atacuri vor avea loc şi în alte părţi. Tânărul afgan a postat un 'mesaj criptic' pe social media cu 24 de ore înainte de atac în care făcea referire la 'duşmanii islamului', a informat poliţia germană.

 

×
Subiecte în articol: Stat Islamic
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close