Antena 3 CNN Externe Acuzații grave privind o conspirație. Cum sunt ajutați teroriștii Statului Islamic să producă arme de distrugere în masă

Acuzații grave privind o conspirație. Cum sunt ajutați teroriștii Statului Islamic să producă arme de distrugere în masă

Acuzații grave privind o conspirație. Cum sunt ajutați teroriștii Statului Islamic să producă arme de distrugere în masă
14 Dec 2015   •   10:09

Teroriștii Statului Islamic primesc materialele necesare fabricării de gaz Sarin din Turcia, acuză un parlamentar turc, membru al opoziției.

Într-un interviu acordat Russia Today, Eren Erdem explică faptul că a abordat problema în Parlament, acuzând autoritățile că nu investighează aceste informații.

Erdem a prezentat un dosar penal, în care există o serie de interceptări care demonstrează cum teroriștii au ajuns în posesia armelor de distrugere în masă.

În cazul respectiv au fost reținute 13 persoane, dar eliberate după doar o săptămână, iar cazul închis.

Erdem suspectează o mușamalizare, mai ales că printre furnizorii ingredientelor se regăsesc companii importante din Turcia.

Gazul Sarin a fost trecut pe lista armelor de distrugere în masă la începutul anilor '90, fiind un gaz toxic extrem de puternic. Este mortal și în concentrații mici, provocând asfixiere prin inducerea paraliziei musculare.

A fost folosit de naziști, iar mai recent - în diverse atacuri teroriste.

×
Subiecte în articol: ISIS statul islamic turcia
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close