Antena 3 CNN Externe Statul Islamic și-a construit arsenalul inclusiv cu arme din România

Statul Islamic și-a construit arsenalul inclusiv cu arme din România

Statul Islamic și-a construit arsenalul inclusiv cu arme din România
09 Dec 2015   •   10:19

Statul Islamic și-a construit arsenalulș militar inclusiv cu arme produse în SUA și România, arată un raport al organizatiei pentru drepturile omului Amnesty International prezentat de CNN.

În raportul de 44 de pagini se arată că mare parte din echipamentul si munitiile Statului Islamic provine din stocurile armatei irakiene si rebelilor sirieni. Aceste arme, multe acumulate in decursul deceniilor - cum ar fi in Irak - au fost produse în 25 de țări și variază de la arme de asalt la tancuri și sisteme de aparare anti-tanc.

Într-o notă de subsol a raportului, Amnesty enumeră și țările care au livrat, potrivit datelor ONU, arme Irakului, în ultimul deceniu. Printre acestea se numără și România. Țara noastră este menționată de mai multe ori printre țările din care provin unele dintre armele aflate în mâinile Statului Islamic.

Dezvăluirea vine în contextul in care președintele american Barack Obama s-a angajat să se bazeze pe forțele regionale, inclusiv irakienii, kurzii și opozitia siriană, pentru a încerca să distrugă Statul Islamic.



×
Subiecte în articol: Stat Islamic armament
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close