Antena 3 CNN Externe Steagul ucrainean, pictat pe strada din faţa Ambasadei Rusiei la Londra | "Ucraina este un stat independent"

Steagul ucrainean, pictat pe strada din faţa Ambasadei Rusiei la Londra | "Ucraina este un stat independent"

Protestatarii Led By Donkeys au vărsat roabe de vopsea în faţa ambasadei din Kensington. Grupul este renumit pentru cascadorii politice la scară largă.

Steagul ucrainean, pictat pe strada din faţa Ambasadei Rusiei la Londra | "Ucraina este un stat independent"
Sursa foto: Twitter | Led By Donkeys
de Ştefan Petrică    |    23 Feb 2023   •   17:20

Grupul de activişti Led By Donkeys a vopsit strada din faţa Ambasadei Ruse de la Londra în culorile Ucrainei.

Protestatarii au oprit traficul înainte de a împrăștia peste 300 de litri de vopsea pe drum folosind roabe și perii pentru a face steagul de 500 de metri pătrați.

Poliția Metropolitană din Londra a declarat că trei bărbați și o femeie au fost arestați sub suspiciunea de daune penale și obstrucție a traficului.

"Ucraina este un stat independent și un popor cu toate drepturile la autodeterminare", a afirmat grupul într-un comunicat.

"Existența unui steag ucrainean imens în fața ambasadei (președintelui rus Vladimir Putin) din Londra îi va reaminti acest lucru", a spus un protestatar. 

Potrivit grupului de activişti, vopseaua este comestibilă, non-toxică, fără solvenți și cu uscare rapidă, este lavabilă și proiectată pentru arta rutieră, potrivit Reuters

×
Subiecte în articol: steag ucrainean Londra
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close