Antena 3 CNN Externe Steagul ucrainean a fost arborat la Primăria din Slaviansk. Rebelii proruşi şi liderul lor au părăsit oraşul

Steagul ucrainean a fost arborat la Primăria din Slaviansk. Rebelii proruşi şi liderul lor au părăsit oraşul

Steagul ucrainean a fost arborat la Primăria din Slaviansk. Rebelii proruşi şi liderul lor au părăsit oraşul
Sursa foto: Foto: thehiddentranscript.com
de S.T.    |    05 Iul 2014   •   16:30

Steagul ucrainean a fost arborat la Primăria din Slaviansk, un bastion separatist din estul ţării, asupra căruia Kievul a preluat controlul sâmbătă, au anunţat ministrul Apărării Valerii Gheletei şi şeful Statului Major, generalul Viktor Mujenko, relatează AFP.

Ei i-au comunicat această veste preşedintelui Petro Poroşenko, care a dat anterior ordinul ca, prin arborarea steagului, să fie marcată în mod simbolic recucerirea oraşului, care ar putea reprezenta o cotitură în "operaţiunea antiteroristă" al cărei obiectiv este preluarea controlului asupra zonelor separatiste proruse de la Doneţk şi Lugansk.

"Chiar în acest moment drapelul naţional este înălţat pe Primăria din Slaviansk, în prezenţa unei formaţiuni a unor militari ucraineni", a declarat Gheletei, citat într-un comunicat emis de către preşedinţie.

Poroşenko i-a felicitat pe militari şi a cerut să i se prezinte până sâmbătă seara lista cu cei care s-au distins în cursul operaţiunii de preluare a controlului asupra localităţilor Mikolaivka şi Semenivka şi asupra oraşului Slaviansk.

O misiune umanitară a început să ofere asistenţă locuitorilor din Slaviansk, a mai anunţat preşedinţia.

×
Subiecte în articol: Kiev Petro Porosenko
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close