Antena 3 CNN Externe Ucigașul de pisici a murit după ce a fost condamnat la închisoare, în Anglia. Avea nouă feline pe conștiință

Ucigașul de pisici a murit după ce a fost condamnat la închisoare, în Anglia. Avea nouă feline pe conștiință

Steve Bouquet, un fost militar în marina britanică, devenit cunoscut drept "Ucigașul de pisici din Brighton", a murit în detenție, după ce a fost judecat și condamnat anul trecut, relatează Sky News.

Ucigașul de pisici a murit după ce a fost condamnat la închisoare, în Anglia. Avea nouă feline pe conștiință
Sursa foto: Twitter
de Georgiana Adam    |    19 Ian 2022   •   14:35

În iulie 2021, Bouquet (foto), care lucra ca agent de pază, a primit o pedeapsă de cinci ani și trei luni de închisoare.

Instanța a stabilit că, pe parcursul a șapte luni, între octombrie 2018 și mai 2019, fostul militar, care participase la misiuni în Irlanda de Nord și în Irak, a înjunghiat mortal nouă pisici în împrejurimile orașului Brighton din comitatul britanic East Sussex.

Victimele sale, care aveau stăpân, se numeau Hendrix, Tommy, Hannah, Alan, Nancy, Gizmo, Kyo, Ollie și Cosmo.

De asemenea, Bouquet a rănit alte șapte pisici.

Polițiștii l-au identificat după imaginile recuperate de pe camerele de supraveghere

Judecătorul și-a motivat sentința aspră: "Pisicile de companie fac parte din familie"

Ulterior, la percheziția domiciliului său, a fost găsit un cuțit cu urme de sânge de pisică, de pe mânerul căruia au fost recuperate probe ADN corespunzând lui Bouquet.

Judecătorul Jeremy Gold, care a pronunțat sentința în acest caz, a spus că acuzatul s-a comportat cu cruzime, în mod susținut, și a lovit "în inima vieții de familie".

"Este important ca toată lumea să înțeleagă faptul că pisicile nu sunt doar animale domestice de companie. Sunt efectiv membri ai familiei", a afirmat magistratul, la momentul respectiv.

Serviciul penitenciar din Marea Britanie a confirmat că deținutul a murit în data de 6 ianuarie, la Maritime Medway Hospital.

Cauza decesului nu a fost comunicată oficial, însă cu ocazia procesului său instanța de judecată a aflat că bărbatul suferea de cancer tiroidian, care s-a extins și i-a afectat ficatul și plămânii. 

×
Subiecte în articol: Steve Bouquet deces ucigașul de pisici
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close