Antena 3 CNN Externe Steve Jobs şi-ar fi putut prelungi viaţa: A acceptat prea târziu o intervenţie chirurgicală

Steve Jobs şi-ar fi putut prelungi viaţa: A acceptat prea târziu o intervenţie chirurgicală

Steve Jobs şi-ar fi putut prelungi viaţa: A acceptat prea târziu o intervenţie chirurgicală
Sursa foto: Foto: dreambloggers.com
21 Oct 2011   •   10:53
Fondatorul Apple Steve Jobs a întârziat o operaţie chirurgicală pentru tratarea cancerului său pancreatic. Operaţia i-ar fi putut creşte speranţa de viaţă, informează biograful său, Walter Isaacson, citat de AFP.

"Mi-a spus: "nu aş vrea ca trupul meu să fie deschis, nu aş vrea să fie brutalizat în acest mod" ", a povestit biograful într-o emisiune de la CBS.

"Cred că se gândea, în mare, că dacă ignorăm ceva, dacă vrem ca acel lucru să nu existe, putem avea o gândire magică", putem obţine ca acest lucru să se realizeze doar prin gândire, a adăugat Isaacson.

"El voia să vorbească despre acest lucru, să spună cât de mult regretă. Cred că avea sentimentul că ar fi trebuit să facă operaţia mai devreme", a mai spus biograful.

Jobs s-a operat, în cele din urmă, de o formă vindecabilă de cancer de pancreas în 2004, la nouă luni după diagnosticarea bolii. În acest timp, "el a încercat să se trateze cu un regim alimentar, a mers la spiritualişti, a încercat mai multe modalităţi de tratament macrobiotic şi nu s-a operat", povesteşte Isaacson.

De abia după nouă luni, după ce toţi prietenii i-au cerut să încerce calea chirurgicală, Jobs s-a lăsat înduplecat.

"Se presupune că a fost prea târziu, deoarece când l-au operat, (chirurgii) au remarcat că (boala) se extinsese la ţesuturile din jurul pancreasului", a adăugat biograful.

Se pare că Steve Jobs a continuat să fie tratat în secret, în timp ce se declara complet vindecat.



 

×
Subiecte în articol: steve jobs interventie chirurgicala Apple
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close