Antena 3 CNN Externe Stradă din Edinburgh, redenumită neoficial în onoarea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski

Stradă din Edinburgh, redenumită neoficial în onoarea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski

O stradă din Edinburgh a fost redenumită neoficial după Volodimir Zelenski, pentru a arăta solidaritatea Marii Britanii cu președintele și poporul Ucrainei în urma invaziei ruse.

Stradă din Edinburgh, redenumită neoficial în onoarea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski
Sursa foto: Twitter/belperbarlow
de Alexandra Ionescu    |    16 Mai 2022   •   23:14

Panouri cu noul nume – strada Volodimir Zelenski – au fost puse în fața consulatului ucrainean de pe strada Windsor din Marea Britanie.

Localnicii au legat bannere cu mesaje de sprijin și floarea-soarelui – floarea națională a Ucrainei – pe balustradele străzii.

De asemenea, șefii Consiliului au fost îndemnați să schimbe numele unei alte străzi din Edinburgh.

Liderul liberal-democrat, Alex Cole-Hamilton, vrea ca strada Melville din Edinburgh să se numească strada Zelenski.

El a scris Consiliului Local din Edinburgh cerându-le să facă schimbarea „urgent”, spunând că le va aminti tuturor celor care vizitează consulatul Ucrainei de ”invazia criminală și distructivă a Ucrainei de către Putin”.

Numirea străzii după președintele Ucrainei ar fi un „gest mic, dar semnificativ”, a insistat Cole-Hamilton.

Într-o scrisoare adresată liderului Consiliului Municipal Edinburgh, Adam McVey, Cole-Hamilton a spus: „Trebuie să căutăm să-l facem de rușine pe Putin cu fiecare ocazie posibilă.

„Ca atare, tuturor celor care vizitează consulatul ar trebui să li se amintească de invazia criminală și distructivă a Ucrainei de către Putin.”

Redenumirea străzii „oglindește tipul de protest care a fost folosit împotriva ambasadelor sud-africane în timpul apartheid-ului”, a adăugat el, potrivit Edinburgh News.

Cole-Hamilton a insistat, de asemenea, că va evidenția „tradiția mândră de solidaritate arătată de scoțieni față de oamenii oprimați și persecutați din întreaga lume”.

McVey a spus că el și consilierii vor lua în considerare ce măsuri ar putea lua la o întâlnire de săptămâna viitoare.

Liderul consiliului a spus: „Ca oraș, Edinburgh este alături de toți cei care suferă în acest conflict și suntem angajați să ne arătăm solidaritatea cu oamenii din orașul nostru geamăn, Kiev, și cu toată Ucraina.

„Săptămâna trecută, când ne-am întâlnit cu comunitatea ucraineană, ne-am angajat să oferim sprijin în orice mod putem și să continuăm să arborăm steagul lor deasupra Camerelor orașului.

×
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close