Antena 3 CNN Externe Pentagon: Strategia lui Putin în Ucraina este ”necunoscută” și recurge la utilizarea alimentelor ca formă de presiune

Pentagon: Strategia lui Putin în Ucraina este ”necunoscută” și recurge la utilizarea alimentelor ca formă de presiune

Strategia "generală" a preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, în conflictul militar cu Ucraina este "necunoscută", a afirmat luni secretarul american al Apărării, Lloyd Austin.

Pentagon: Strategia lui Putin în Ucraina este ”necunoscută” și recurge la utilizarea alimentelor ca formă de presiune
Sursa foto: hepta
de Alexandra Ionescu    |    23 Mai 2022   •   21:14

Întrebat dacă Vladimir Putin recurge la utilizarea alimentelor, energiei şi imigraţiei ca forme de presiune, şeful Pentagonului a explicat că liderul de la Kremlin a folosit "o serie de pârghii încă de la început".

Vladimir Putin "a intenţionat să utilizeze forţa masivă, viteza şi puterea foarte rapid" pentru a ocupa Kievul şi a înlătura Administraţia Ucrainei, dar a eşuat, a notat Lloyd Austin, potrivit Mediafax.

"Am observat că armata rusă a procedat foarte lent şi fără succes pe câmpul de luptă şi ne-am aştepta ca preşedintele rus să utilizeze alte pârghii de putere sau alte instrumente de putere şi exact acest lucru îl face, dar din punctul de vedere al strategiei generale, aceasta este necunoscută", a argumentat Lloyd Austin.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Pentagon invazie
Parteneri
Circulație blocată la metrou în București, după ce o persoană a căzut pe șine
x close