Antena 3 CNN Externe Strauss-Kahn a fost eliberat. El va sta în arest la domiciliu

Strauss-Kahn a fost eliberat. El va sta în arest la domiciliu

Strauss-Kahn a fost eliberat. El va sta în arest la domiciliu
Sursa foto: Foto: Intact Images/ EPA
20 Mai 2011   •   19:57
Update 23.30 - Fostul director al FMI Dominique Strauss-Kahn a ieşit în urmă cu puţin timp din închisoare. Strauss-Kahn a fost pus ieri în libertate pe cauţiune pentru 6 milioane de dolari. El va sta în arest la domiciliu, supravegheat de camerevideo şi de paznici înarmaţi.

Update 21.15
- Avocaţii lui Dominique Strauss-Kahn au plătit cauţiunea de un milion de dolari şi au prezentat garanţia de cinci milioane necesară transferului acestuia în arest la domiciliu, potrivit Sky News. Acum, avocaţii trebuie să prezinte actele unui loc unde fostul şel al FMI va fi deţinut, supravegheat de un agent înarmat, monitorizat video şi localizat graţie unui dispozitiv electronic.

Contractul de închiriere a apartamentului din Manhattan unde ar urma să fie transferat vineri, în arest la domiciliu, Dominique Strauss-Kahn a fost anulat, informează ediţia on-line a ziarului american New York Post.

Soţia fostului şef al FMI, Anne Sinclair, închiriase un apartament în zona Bristol Plaza din Manhattan, însă proprietarii imobilului ar fi anulat contractul când au aflat că Strauss-Kahn ar urma să fie mutat acolo.

Totuşi, 100 de jurnalişti sunt în faţa blocului unde se află apartamentul, aşteptând transferul lui Strauss-Kahn.

Fostul director al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, urmează să fie eliberat din închisoare vineri şi să fie plasat în arest la domiciliu, după ce avocaţii săi vor achita cauţiunea de un milion de dolari, potrivit AFP.

De asemenea, apărătorii fostului ministru francez al Finanţelor vor trebui să prezinte o garanţie de cinci milioane de dolari, aşa cum au decis joi magistraţii, şi, în plus, să ofere informaţii despre apartamentul din Manhattan unde Strauss-Kahn va sta în arest.

Abia după aceea, Dominique Strauss-Kahn va putea să plece din închisoarea din Rikers Island.

Fostul şef al FMI ar urma să locuiască împreună cu soţia sa, Anne Sinclair, într-un apartament dintr-un cartier de lux din Manhattan.

Strauss-Kahn, în vâsrtă de 62 de ani, este acuzat că ar fi agresat sexual o cameristă de la hotelul Sofitel din Manhattan.

Joi seara, magistraţii americani au aprobat eliberarea pe cauţiune a fostului director FMI, pentru suma de un milion de dolari, la care se adaugă alte cinci milioane de dolari, garanţie că nu va fugi din ţară.

Următoarea audiere este fixată pe 6 iunie. Atunci, Strauss-Kahn va trebui să pledeze vinovat sau nevinovat la cele şapte capete de acuzare care îl vizează. Dacă pledează vinovat, nu va mai avea loc un proces.

Cele şapte capete de acuzare constau în infracţiuni sexuale, agresiuni sexuale, tentativă de viol, sechestrare şi atingeri nepermise.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close