Antena 3 CNN Externe Strauss Kahn, arestat la domiciliu într-un apartament de lux pe Broadway

Strauss Kahn, arestat la domiciliu într-un apartament de lux pe Broadway

Strauss Kahn, arestat la domiciliu într-un apartament de lux pe Broadway
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
22 Mai 2011   •   21:27

Dominique Strauss Kahn se află în arest la domiciliu. Fostul şef al FMI stă într-un apartament de lux de pe Broadway pentru care plăteşte o chirie de 200 de mii de dolari pe lună. Nu are voie să iasă din casă decît în condiţii speciale. Între timp, a angajat o agenţie de detectivi să afle mai multe despre femeia care l-a reclamat pentru tentativă de viol.

Doi poliţişti înarmaţi care stau la intrarea clădirii luxoase de pe Broadway, numărul 71, sunt dovada că acolo se află Dominique Strauss Kahn. Iniţial, bancherul trebuia ţinut în arest la domiciliu în apartamentul soţiei, în Manhattan, într-un imobil în care a locuit şi faimosul OJ Simpson, încarcerat pentru crimă. Deranjaţi de armata de jurnalişti, locatarii au refuzat să-l aibă vecin pe Strauss-Kahn.

"Motivul pentru care a fost mutat este pentru că presa a încercat să dea buzna în reşedinţa sa, încălcând intimitatea familiei. Vă cer tuturor, vă rog, respectaţi intimitatea familiei", a declarat avocatul fostului şef FMI.

Nici vecinii de pe Broadway nu sunt încântaţi. Unul dintre ei a părut afişând mesajul "Dominique Strauss Kahn, nu în curtea mea!"

 


Aflat în arest la domiciliu, bancherul nu are voie să iasă din casă între 10 şi 6 dimineaţa. Spre deosebire de condiţiile din închisoare, el locuieşte într-un apartament luxos, iar complexul are şi piscină. Trebuie să plătească însă o chirie de 200 de mii de dolari pe lună. Pe Strauss Kahn îl aşteaptă însă alte cheltuieli serioase. Procesul l-ar putea costa 2-3 milioane de dolari, spune Le Figaro.

Totuşi, el e departe de a avea probleme financiare. În ciuda incidentului, Strauss Kahn va primi anual 349 de mii de dolari, ca fost director FMI, plus pensie, chiar dacă ar ajunge în închisoare. Potrivit ziarului The Sun, care citează apropiaţi ai acuzatului, el ar fi ajuns în cătuşe din cauza lui Vladimir Putin care i-a întins o capcană, pentru a-l elimina din cursa pentru preşedinţia Franţei.

×
Subiecte în articol: Dominique Strauss Kahn lux
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close