Antena 3 CNN Externe Strauss-Kahn: Sunt frustrat şi întristat de plecarea din FMI în aceste circumstanţe

Strauss-Kahn: Sunt frustrat şi întristat de plecarea din FMI în aceste circumstanţe

Strauss-Kahn: Sunt frustrat şi întristat de plecarea din FMI în aceste circumstanţe
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
23 Mai 2011   •   19:22

Fostul şef al FMI, Dominique Strauss-Kahn s-a declarat întristat şi frustrat de plecarea sa din FMI în astfel de circumstanţe, se arată într-un e-mail trimis de acesta Fondului şi obţinut de CNN.

CITEŞTE INTEGRAL SCRISOAREA LUI DOMINIQUE STRAUSS-KAHN

“Neg în cel mai categoric mod acuzaţiile care mi se aduc”, a scris Kahn în mesajul transmis Fondului. De asemenea, Strauss-Kahn a declarat că este convins de faptul că va fi achitat de acuzaţiile care i se aduc dar că nu poate accepta ca Fondul să aibă de pierdut din cauza acestui scandal personal. “Aşa că a trebuit să plec”, a mai scris Strauss-Kahn.

Acesta îşi laudă foştii colegi în e-mail adăugând: “Ceea ce a realizat instituţia în ultimii trei ani şi jumătate este rodul muncii voastre, a gândirii voastre, a seriozităţii voastre” şi încheie mesajul prin formula “Vă mulţumesc, mult noroc în viitor şi au revoir. Dominique.”

Candidaturile pentru preluarea postului lui Dominique Strauss-Kahn pot fi depuse începând de luni, 23 mai. Toţi directorii FMI de până acum au fost europeni, de când s-a înfiinţat Fondul, în 1946. Patru dintre ei au fost francezi.

Dominique Strauss Kahn se află în arest la domiciliu. Fostul şef al FMI stă într-un apartament de lux de pe Broadway pentru care plăteşte o chirie de 200 de mii de dolari pe lună. Nu are voie să iasă din casă decît în condiţii speciale. Între timp, a angajat o agenţie de detectivi să afle mai multe despre femeia care l-a reclamat pentru tentativă de viol.

Doi poliţişti înarmaţi care stau la intrarea clădirii luxoase de pe Broadway, numărul 71, sunt dovada că acolo se află Dominique Strauss Kahn. Iniţial, bancherul trebuia ţinut în arest la domiciliu în apartamentul soţiei, în Manhattan, într-un imobil în care a locuit şi faimosul OJ Simpson, încarcerat pentru crimă. Deranjaţi de armata de jurnalişti, locatarii au refuzat să-l aibă vecin pe Strauss-Kahn.

×
Subiecte în articol: Dominique Strauss Kahn FMI arest
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close