Antena 3 CNN Externe Ideea testării lui Streinu-Cercel, implementată într-o țară europeană. Cum au reușit austriecii să vadă gradul de infectare cu coronavirus în țară

Ideea testării lui Streinu-Cercel, implementată într-o țară europeană. Cum au reușit austriecii să vadă gradul de infectare cu coronavirus în țară

Adrian Ursu a vorbit despre un raport spectaculos în Austria, în care țara europeană a descoperit gradul de infectare cu coronavirus. Adrian Streinu-Cercel a vrut să implementeze și el această idee, pe populația din București, însă proiectul a eșuat.

Ideea testării lui Streinu-Cercel, implementată într-o țară europeană. Cum au reușit austriecii să vadă gradul de infectare cu coronavirus în țară
Sursa foto: Hepta
11 Apr 2020   •   17:33

”Specialiștii voiau să avem o relevanță. Ceea ce voia să facă Streinu-Cercel la București, în acel program cu Gabriela Firea care a eșuat și dintr-o comunicare stângace inclusiv a Primăriei Capitalei era tocmai ceea ce face Austria.

Austria, tocmai am primit acest raport spectaculos, a trecut la un proces de eșantionare a populației. A creat împreună cu Universitatea de Farmacie și Medicină, împreună cu Crucea Roșie din Austria, împreună cu Ministerul Învățământului, împreună cu Institutul de Virusologie și cu cel mai improtant institut de sondare a opiniei publice, un eșantion de 2.156 de subiecți, selectați după toate criteriile sociologice, cărora li s-a propus testarea și chestionarea.

Dintre aceștia, unii au refuzat testatarea și atunci aproximativ 1.600 de rezultate au fost procesate. În urma procesării rezultatelor, a rezultat o concluzie.

Cei care au fost validați sunt reprezentanții a 28.500 de locuitori ai Austriei. Gradul de infectare în Austria este de 0,33% din populație, pe criteriul sociologic, în acest moment în care a fost făcut studiul (31 martie-3 aprilie). Studiul nu îți dă în totalitate imaginea, dar el e important. Ajută să testezi politicile publice.”, a spus Adrian Ursu.

×
Subiecte în articol: Austria coronavirus
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close