Antena 3 CNN Externe Strigăt de revoltă! Portugalia, paralizată de o grevă generală ca urmare a măsurilor de austeritate impuse de Guvern

Strigăt de revoltă! Portugalia, paralizată de o grevă generală ca urmare a măsurilor de austeritate impuse de Guvern

Strigăt de revoltă! Portugalia, paralizată de o grevă generală ca urmare a măsurilor de austeritate impuse de Guvern
Sursa foto: Foto: portuguese-american-journal.com
de S.T.    |    27 Iun 2013   •   10:11

Transportul public şi serviciile publice ar urma să fie afectate joi de cea de a patra grevă generală organizată în ultimii doi ani de principalele sindicate, care vor să protesteze faţă de politica de austeritate a Guvernului, transmite AFP.

"Ne aşteptăm la o participare mare a muncitorilor", a declarat Armenio Carlos, secretarul general al Confederaţiei Generale a Muncitorilor Portughezi, principalul sindicat din Portugalia, care numără aproximativ 500.000 de membri.

Cel de al doilea sindicat din Portugalia, Uniunea Generală a Muncitorilor, s-a alăturat şi el mişcării de protest, la fel cum a făcut şi la greva generală din luna noiembrie 2011.

Greva de joi va fi "un strigăt de revoltă pentru a marca o toleranţă zero faţă de politicile de austeritate ale Guvernului", a declarat preşedintele UGT, Carlos Silva.

Încetarea lucrului va afecta în special transporturile. Trenurile, garniturile de metrou şi chiar transportul fluvial vor fi oprite, ceea ce ar urma să provoace ambuteiaje serioase în capitala Lisabona.

Şi serviciile publice urmează să fie afectate. Şcoli, spitale, tribunale, administraţii, servicii de poştă, biblioteci, muzee sau servicii de salubrizare îşi vor reduce nivelul de activitate.


×
Subiecte în articol: Portugalia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close