Antena 3 Externe Strigător la cer: Rămăşiţele umane de la atentatele din 11 septembrie, incinerate şi aruncate la gunoi de autorităţile americane

Strigător la cer: Rămăşiţele umane de la atentatele din 11 septembrie, incinerate şi aruncate la gunoi de autorităţile americane

de Antena3.ro    |    29 Feb 2012   •   09:31
Strigător la cer: Rămăşiţele umane de la atentatele din 11 septembrie, incinerate şi aruncate la gunoi de autorităţile americane
Sursa foto: Foto: silive.com

Rămăşiţe umane descoperite după atentatele de la 11 septembrie 2001 au fost incinerate şi aruncate la o groapă de gunoi, a anunţat marţi Departamentul american al Apărării, informează AFP. Casa Albă a calificat aceste fapte drept "inacceptabile".
   
Această dezvăluire este cuprinsă într-un raport referitor la morga militară de la baza aeriană din Dover (Delaware, est), care a fost criticată în noiembrie pentru gestionarea deficientă a rămăşiţelor umane aparţinând soldaţilor morţi în Irak şi Afganistan.
   
Unele au fost pierdute sau încurcate, altele au ajuns într-o groapă de gunoi din Virginia (est). Dar se pare că acestea nu sunt singurele.
   
"Mai multe rămăşiţe provenind de la atentatul asupra Pentagonului şi de la locul unde s-a prăbuşit un avion la Shanksville", la 11 septembrie 2001, au fost de asemenea trimise la o groapă de gunoi, potrivit raportului de marţi.
   
"Odată incinerate, aceste resturi au fost plasate în containere sigilate care au fost livrate unui subcontractant responsabil cu tratarea deşeurilor medicale", potrivit raportului.
  
Pentagonul a recunoscut anul trecut că rămăşiţe aparţinând soldaţilor ucişi în Irak şi Afganistan şi tratate la Dover au fost incinerate şi aruncate la o groapă de gunoi din Virginia. Această dezvăluire a generat furia familiilor militarilor şi a condus la implementarea unei noi politici.
   
Aceasta prevede că rămăşiţele incinerate care nu sunt identificate să fie scufundate în apă.
   
Raportul de marţi este în contradicţie cu o versiune precedentă a Forţelor aeriene, care anunţaseră anul trecut că nu există date despre modul în care au fost gestionate înainte de 2003 rămăşiţele umane neidentificate.
   
Secretarul american pentru Forţele aeriene, Michael Donley, a afirmat marţi că Forţele aeriene îşi acceptă "responsabilitatea şi vina" pentru gestionarea deficientă descoperită la Dover şi depun eforturi pentru ca acest gen de eroare să nu se mai întâmple.
   
Casa Albă a reacţionat dur marţi seara la aceste concluzii, denunţând gestionarea "inacceptabilă" a rămăşiţelor la Dover şi declarându-se "profund preocupată".
 


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close