Antena 3 CNN Externe Student, împușcat mortal de un polițist, pentru că nu purta mască, în Congo: "L-a acuzat că a opus rezistență și l-a împușcat de aproape"

Student, împușcat mortal de un polițist, pentru că nu purta mască, în Congo: "L-a acuzat că a opus rezistență și l-a împușcat de aproape"

Incident şocant în Republica Democratică Congo. Un student a fost împuşat de un poliţist pentru că nu purta masca de protecţie.

Student, împușcat mortal de un polițist, pentru că nu purta mască, în Congo: "L-a acuzat că a opus rezistență și l-a împușcat de aproape"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    26 Iul 2021   •   11:02

Tânărul realiza o filmare în cadrul stagiului său de practică în comedie când un agent i-a cerut să-şi pună masca, potrivit AFP. Un coleg de-al său a povestit că prietenul lui a încercat să discute cu poliţistul şi i-a arătat masca, însă acesta se aştepta să primească bani.

Înfuriat, poliţistul l-a acuzat pe tânăr că opune rezistenţă şi l-a împuşcat. Individul a fugit de la faţa locului şi este căutat acum de autorităţi.

De asemenea, doi agenţi care au fost prezenţi în timpul incidentului, precum şeful secţiei de poliţie au fost arestaţi.

Bassian O'Dea, prieten al tânărului ucis, a fost martor la incident:

„Prietenul nostru Onori Shama, student la Facultatea de Arte de la Universitatea din Kinshasa, filma un videoclip ca parte a cerințelor pentru munca aplicată în actorie.Un ofițer de poliție i-a cerut să poarte mască, în timpul filmărilor. În ciuda explicațiilor lui Shama și după ce i-am arătat masca, ofițerul de poliție, care se aștepta să obțină bani, s-a enervat, l-a acuzat că a opus rezistență și l-a împușcat de aproape.

Generalul șef al poliției din Kinshasa, Silvano Kasong, a declarat că polițistul responsabil pentru împușcare a scăpat și că poliția orașului îl caută.
El arată că polițiștii au arestat doi ofițeri de poliție care au fost prezenți la accident, care s-a întâmplat din cauza colegului lor iresponsabil. La fel și șeful unei secții de poliție locale.

El a adăugat: „Căutarea ofițerului de poliție fugitiv continuă”.

×
Subiecte în articol: student impuscat mortal mască Congo politist
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close