Antena 3 CNN Externe Studentă din Nigeria, ucisă în bătaie și incendiată de colegi din cauza unui mesaj audio trimis pe WhatsApp

Studentă din Nigeria, ucisă în bătaie și incendiată de colegi din cauza unui mesaj audio trimis pe WhatsApp

O studentă din statul Sokoto, situat în nord-vestul Nigeriei, a fost omorâtă în bătaie și incendiată de colegi. Aceștia au acuzat-o de blasfemie, după ce tânăra a trimis un mesaj pe un grup de WhatsApp.

Studentă din Nigeria, ucisă în bătaie și incendiată de colegi din cauza unui mesaj audio trimis pe WhatsApp
de Mia Lungu    |    13 Mai 2022   •   13:31

Polițiștii și câțiva reprezentanți ai școlii ar fi încercat să o salveze pe tânără, însă nu au putut face față "furiei studenților", spun martorii, potrivit The Guardian.

Unitatea de învățământ a fost imediat închisă în urma tragediei, iar doi suspecți au fost arestați, a declarat un purtător de cuvânt al autorităților din Sokoto.

Deborah Yakubu Samuel, tânăra ucisă, ar fi trimis un mesaj audio în care făcea referire la profetul Mahomed, lucru care i-a înfuriat pe colegii săi.

"Există un grup WhatsApp folosit de studenți, iar o colegă de religie musulmană a postat acolo un articol cu referire la islam. Deborah a criticat postarea. Ea a trimis un mesaj audio cu comentarii jignitoare despre profet, considerate blasfemii. Asta a declanșat totul", a spus unul dintre martori.

"Poliția a folosit gaze lacrimogene, apoi a început să tragă focuri în aer pentru a dispersa studenții, dar aceștia au rezistat", a spus Summayya Usman Inname, martoră și ea la incident. 

"După ce studenții au început să arunce cu bețe și cu pietre în ei, polițiștii au renunțat să mai încerce să o salveze. Fata a fost bătută cu bastoane și pietre până și-a dat suflarea, apoi au incendiat-o", mai povestește martora. 

 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close