Antena 3 Externe Studenţii care s-au autosechestrat în Parlamentul taiwanez vor părăsi clădirea după 24 de zile de protest

Studenţii care s-au autosechestrat în Parlamentul taiwanez vor părăsi clădirea după 24 de zile de protest

de G.C.P    |    10 Apr 2014   •   15:18
Studenţii care s-au autosechestrat în Parlamentul taiwanez vor părăsi clădirea după 24 de zile de protest

Studenţii care au ocupat Parlamentul taiwanez în ultimele 24 de zile, în semn de protest faţă de semnarea unui acord comercial între China şi Taiwan, au anunţat că vor părăsi clădirea legislativă în cursul acestei zile., informează AP.

Protestatarii au primit asigurări că înţelegerea dintre cele două state, care în opinia lor periclitează autonomia insulei, va fi rediscutată în Parlament, de către comisiile specializate.

Acordul comercial ar permite prestatorilor de servicii (bănci, telecomunicaţii şi transporturi) chinezi  şi taiwanezi să opereze liber pe teritoriul celeilalte ţări, fără a se percepe taxe suplimentare.

Oponenţii acestei iniţiative susţin că măsura va duce la scăderea masivă a numărului locurilor de muncă şi ar reprezenta o ameninţare la adresa securităţii şi autonomiei insulei Taiwan.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close