Antena 3 CNN Externe Studenţii din Sofia AU OCUPAT principala clădire a Universităţii. Tinerii cer demisia Guvernului

Studenţii din Sofia AU OCUPAT principala clădire a Universităţii. Tinerii cer demisia Guvernului

Studenţii din Sofia AU OCUPAT principala clădire a Universităţii. Tinerii cer demisia Guvernului
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
26 Oct 2013   •   18:10
Principala clădire a Universităţii din Sofia a fost ocupată sâmbătă de zeci de studenţi care cer demisia Guvernului de centru-stânga condus de premierul Plamen Oreşarski, informează AFP, conform Mediafax.
Aproximativ 70 de studenţi au petrecut noaptea în sediul Universităţii din Sofia, blocând intrările şi afişând pancarte pe care scria "Ocupaţie". Protestatarii cer demisia Guvernului de centru-stânga condus de tehnocratul Plamen Oreşarski.
"Suntem pregătiţi să menţinem blocada până când vor fi satisfăcute revendicările", a declarat Borislav Rangelov, unul dintre liderii mişcării studenţeşti.
Rectoratul Universităţii din Sofia a decis anularea cursurilor programate luni. "Conducerea Universităţii înţelege acţiunea studenţilor, o reacţie la lipsa principiilor morale în viaţa politică şi la lipsa de interes pentru viitorul tinerilor", a declarat rectorul Universităţii, Ivan Ilcev, cerând totuşi eliberarea sediului instituţiei de învăţământ.
Învestit în funcţie pe 29 mai, Guvernul condus de Plamen Oreşarski este supus presiunilor din 14 iunie, de când au loc manifestaţii zilnice în favoarea demisiei.
 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close