Antena 3 CNN Externe Studenţii din Texas vor avea voie să umble înarmaţi prin campus

Studenţii din Texas vor avea voie să umble înarmaţi prin campus

Studenţii din Texas vor avea voie să umble înarmaţi prin campus
22 Feb 2011   •   11:22

Statul american Texas se pregăteşte să le permită studenţilor şi angajaţilor din colegii să umble înarmaţi prin campus. Mai mult de jumătate din membrii Casei Reprezentanţilor din Texas au aprobat o măsură prin care se permite portul ascuns al pistoalelor în universităţi.

Texas a devenit un principal câmp de luptă pentru această problemă datorită culturii armelor din acest stat şi mărimii lui, având 38 de universităţi şi peste 500.000 de studenţi. Ar deveni al doilea stat american, după Utah, care ar aproba o astfel de lege.

Cei care susţin această lege spun că violenţa armată din campusuri, precum crimele în masă de la Virginia Tech din 2007 sau de la Northern Illinois din 2008, arată că cea mai bună apărare împotriva agresorilor înarmaţi este aceea ca studenţii să poată trage înapoi.

"Este o chestiune pură de autoapărare. Nu vreau să mai văd niciodată într-un capus texan ceea ce s-a întâmplat la Virginia Tech, unde un sinucigaş dereglat la cap a intrat într-o clădire şi a putut să împuşte nenumăraţi copii lipsiţi de apărare", a declarat Jeff Wentworth, un senator republican.

Preşedintele Universităţii Texas, William Powers, s-a opus acestei idei, spunând că amestecul de studenţi, arme şi petreceri în capus este prea volatil.

O astfel de lege a fost respinsă în 23 de state începând din 2007, dar în Texas acest lucru va fi foarte greu de împiedicat, conform activiştilor, citaţi de The Independent.


×
Subiecte în articol: Texas SUA arme
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close