Antena 3 CNN Externe Studiu: Alcoolul previne obezitatea

Studiu: Alcoolul previne obezitatea

Studiu: Alcoolul previne obezitatea
Sursa foto: femeie vin
09 Mar 2010   •   19:50

Consumul moderat de alcool, în special vin roşu, este bun nu numai pentru inima unei femei, dar şi pentru talie, potrivit unui nou studiu.

Cercetarea a început cu aproape 20.000 de femei slabe de vârstă mijlocie sau mai mari. În timp, cele care au băut alcool cu moderaţie s-au îngrăşat mai puţin şi erau mai puţin predispuse la obezitate decât cele care nu beau. Aceasta a a rămas valabil şi după ce s-a luat în calcul stilul de viaţă şi factorii privind dieta ce ar putea influenţa greutatea.
Vinul roşu pare cel mai bune pentru păstrarea greutăţii, dar şi vinul alb, berea sau tăria au avantaje.
Cercetarea a fost condusă de doctor Lu Wang, specialist în medicină preventivă. Studii anterioare au demonstrat că băutul moderat - definit ca unul -două pahare pe zi- poate fi un obicei sănătos, în special pentru bolile la inimă.
Noua cercetare, publicată în Archives of Internal Medicine, este prima care examinează legătura dintre consumul de alcool de către un individ normal şi riscul de a deveni supraponderal sau obez.
Femeile aveau cel puţin 39 de ani când a început studiul. Circa 38 procente declarau că nu veau alcool,33 la sută beau mai puţin de 5 grame zilnic, (o băutură standard are circa 10 grame de alcool); 20 procente beau 5 -15 grame zilnic; 6 la sută între 15 şi 30 de grame la sută în fiecare zi; în timp ce trei la sută ajungeau la 30 de grame de alcool, anume 2-3 băuturi pe zi sau mai mult.
Pe o medie de 13 ani, femeile au luat în greutate. Totuşi, cele care nu consumau s-au îngrăşat cel mai mult, iar greutatea scăzând pe măsură ce creştea consumul de alcool.
Femeile care nu beau au luat în medie 3.63 kilograme, comparativ cu 1.55 kilograme la cele care consumau 30 grame de alcool.
Wang a calculat că o femeie slabă care nu consumă alcoole are 43 procente mai multe şanse de a deveni obeză, iar riscul scade la 33 la sută dacă va consuma între 15 şi 30 de grame de alcool.
Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close