Antena 3 CNN Externe Studiu: Copiii care sunt supuşi la stres dezvoltă probleme de sănătate la maturitate

Studiu: Copiii care sunt supuşi la stres dezvoltă probleme de sănătate la maturitate

Studiu: Copiii care sunt supuşi la stres dezvoltă probleme de sănătate la maturitate
Sursa foto: baiat
27 Ian 2009   •   15:19

Chiar dacă sunt adoptaţi de o familie iubitoare, copiii care îşi petrec primii ani din viaţă în orfelinate sunt predispuşi la a dezvolta probleme ale sistemului imunitar. Acesta a fost rezultatul unui studiu efectuat de Universitatea din Wisconsin, SUA.
Chiar şi copiii adoptaţi înainte de vârsta de trei ani şi care şi-au petrecut mai bine de zece ani cu familiile adoptive sutn afectaţi, informează telegraph.co.uk. În aceeaşi situaţie sunt şi tinerii care au crescut în medii abuzive.
Seth Pollak, profesor în psihologie şi pediatrie la Universitatea din Wisconsin,a declarat: "Deşi aceşti copii au schimbat mediul, psihologic ei încă sunt sensibili la stres. Acest lucru poate afecta procesul de învăţare şi comportamentul, precum şi sănătatea, în contextul în care sistemul imunitar le este slăbit".
În cadrul acestui studiu, oamenii au studiat nivelul de anticorpi necesari pentru a combate un virus relativ simplu. Analizele au fost realizate pe 155 de copii, separaţi în trei grupuri: cei care au crescut cu familii abuzive, cei care au fost adoptaţi şi cei care participă la grupuri de control.
Două treimi dintre americani poartă acest virus care provoacă răceli, însă sistemul imunitar al majorităţii persoanelor este destul de puternic pentru a-i ţine piept.
Studiul a demonstrat că nivelul de anticorpi în cazul adolescenţilor abuzaţi fizic şi a celor din orfelinate este afectat de condiţiile de stres la care au fost supuşi.
Copiii cu ajutorul cărora s-a realizat studiul provin din orfelinate din România, Rusia, Estul Europei şi China. Aceştia aveau între şase luni şi şapte ani în momentul adopţiei, iar acum locuiesc împreună cu familiile lor adoptive.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: studiu probleme de sanatate
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close