Antena 3 CNN Externe Studiu: Copiii obezi ajung mai repede la pubertate

Studiu: Copiii obezi ajung mai repede la pubertate

Studiu: Copiii obezi ajung mai repede la pubertate
Sursa foto: Foto: www.stanford.edu
10 Aug 2010   •   16:01

Problema obezităţii în Statele Unite se agravează. Potrivit unui studiu recent, copiii obezi ajung mult mai devreme la pubertate. Doctorii spun că acest lucru poate determina, pe termen lung, cancer la sân sau probleme comportamentale grave. Iar previziunile sunt tot mai sumbre

Potrivit studiului cercetătorilor americani, obezitatea, tot mai întâlnită în rândul copiilor, duce şi la pubertate precoce. Iar acest lucru ar putea crea afecţiuni grave pe termen lung.

Fetele care ajung la pubertate prea devreme riscă să aibă experienţe sexuale timpurii sau să aibă o sarcină în timpul adolescenţei ori să abuzeze de consumul de droguri. Pe termen lung, aceste fete pot să fie mai expuse la cancerul de sân sau la obezitate.

Studiul arată că de două ori mai multe fete prezintă semne ale pubertăţii încă de la vârsta de 7 ani.

Celulele grase produc hormoni, cum este estrogenul. Iar estrogenul stimulează dezvoltarea sânilor care este primul semn de pubertate precoce.

Specialiştii au atras atenţia şi asupra existenţei în mediu a unor chimicale care modifică hormonii. Printre acestea pesticidele folosite în ferme, o serie de substanţe care împiedică răspândirea flăcărilor găsite în mobilă sau un ingredient care se găseşte în sticle de plastic, ambalaje metalice sau biberoane pentru copii.

Observator

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close