Antena 3 CNN Externe Studiu: Creierul învaţă un cuvânt nou în mai puţin de 15 minute

Studiu: Creierul învaţă un cuvânt nou în mai puţin de 15 minute

Studiu: Creierul învaţă un cuvânt nou în mai puţin de 15 minute
Sursa foto: Foto: singularityhub.com
16 Dec 2010   •   10:20

Creierul poate învâţa un cuvânt nou în mai puţin de 15 minute, au descoperit cercetătorii, citaţi de Telegraph.co.uk. Tot ce are de făcut o persoană este să asculte cuvântul respectiv de 160 de ori , au descoperit oamenii de ştiinţă de la Cambridge.

Apoi, creierul îşi va forma o nouă reţea de neuroni care au ca sarcină memorarea acelui cuvânt. Procesul are loc mai repede decât se estimase până acum, spun cercetătorii.

Descoperirea a fost făcută de echipa doctorului Yury Shtyrov după ce au conectat electrozi la 16 voluntari sănătoşi, pentru a le monitoriza activitatea cerebrală.

Mai întâi au înregistrat pulsurile generate atunci când voluntarii au ascultat un cuvânt cunoscut. Apoi cei care au participat la studiu au ascultat, de mai multe ori, un cuvânt inventat.

Iniţial creierul a trebuit să lucreze din greu pentru a recunoaşte noul cuvânt. Însă, după 160 de repetiţii, pe parcursul a 14 minute, noile “cărări” ale memoriei erau la fel cu cele familiare, a precizat dr. Shtyrov.

“Ceea ce sugerează acest lucru este că exerciţiul în cazul învăţării unei limbi străine este important. Orice ajutor, oricât de mic, contribuie la asta. Doar ascultarea / percepţia unui cuvânt este de ajutor”, a explicat dr. Shtyrov.

Totuşi, el şi colegii săi nu au lucrat la această tehnică pentru a-i ajuta pe oameni să înveţe o lilmbă străină, ci pentru a ajuta pacienţii care au suferit un atac cerebral să poată vorbi din nou.

“Acest studiu sugerează faptul că o reabilitare rapidă poate fi posibilă dacă tratamentele pentru oamenii care au suferit un atac cerebral, sunt îndreptate către abilitatea creierului de a crea rapid acele cărări ce ajută memoria”, a mai spus doctorul Shtyrov.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close