Antena 3 CNN Externe Studiu: Dependenţa de internet are simptome asemănătoare cu sevrajul fumătorilor

Studiu: Dependenţa de internet are simptome asemănătoare cu sevrajul fumătorilor

Studiu: Dependenţa de internet are simptome asemănătoare cu sevrajul fumătorilor
Sursa foto: Foto: Gadgetsteria.com
05 Ian 2011   •   18:03

Lipsa internetului poate avea simptome asemănătoare cu sevrajul fumătorilor, potrivit unui studiu citat de Glamourmagazine.co.uk . Cercetătorii de la 12 universităţi din întreaga lume au adunat mai mulţi voluntari care nu au primit acces la internet timp de 24 de ore – fără Facebook, Twitter şi e-mail-uri. De asemenea, ei nu au avut voie să folosească computere, telefoane mobile, iPod-uri, televizoare sau radio. Pentru a comunica şi a se distra, voluntarii au folosit telefonia fixă şi au citit cărţi.

După o zi în care au fost supuşi la aceste „torturi”, voluntarii au raportat simptome asemănătoare cu cele ale fumătorilor care încearcă să renunţe la viciu: anxietate, nervozitate, ba chiar ei au întins mâna după telefoanele mobile deşi nu se aflau acolo, aşa cum fumătorii caută ţigările inexistente.

„Majoritatea s-a chinuit la început cu aceste simptome, însă apoi au dezvoltat mecanisme care i-au ajutat să treacă peste aceste probleme”, a declarat Dr Roman Gerodimos, din cadrul Universităţii Bournemouth.

Plimbările şi discuţiile cu prietenii au înlocuit activităţile obişnuite din faţa monitorului sau ecranului TV.

Concluzia evidentă a studiului a fost că utilizarea tehnologiei creează dependenţă, însă, cu puţin efort oamenii sunt perfect capabili să se descurce şi fără ea.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close