Antena 3 CNN Externe Studiu: Femeile care trăiesc în ţări cu un grad ridicat de sănătate, atrase de bărbaţii metrosexuali

Studiu: Femeile care trăiesc în ţări cu un grad ridicat de sănătate, atrase de bărbaţii metrosexuali

Studiu: Femeile care trăiesc în ţări cu un grad ridicat de sănătate, atrase de bărbaţii metrosexuali
17 Mar 2010   •   23:14

Dacă o femeie se simte atrasă de un bărbat de tipul macho, unul mai moale, sau cu trăsături şi comportament mai feminin, ar putea fi o chestiune ce ţine de sănătatea acestora, relatează newser.com, care citează guardian.co.uk. În urma unui nou studiu, la care au participat femei din 30 de ţări, s-a descoperit că cele din ţări unde speranţa de viaţă este mai scăzută, precum Mexicul, preferă bărbaţii cu trăsături mai masculine, în timp ce în ţări ceva mai sigure din acest punct de vedere, precum Suedia, femeile se simt atrase de bărbaţii metrosexuali.

Cercetătorii din spatele acestui studiu au scos la iveală diferenţele făcute la nivel subconştient de femei, în urma strategiilor evoluţioniste: un aspect mai masculin sugerează că bărbatul are gene puternice şi sănătoase ? adică ceea ce-şi doresc femeile dintr-o ţară cu probleme ? în timp ce bărbaţii cu trăsături mai feminine sunt priviţi ca ?siguri?, în sensul că nu-şi vor părăsi copiii şi vor avea grijă de ei, ceea ce reprezintă o prioritate pentru femeile din ţările în care speranţa de viaţă este mai ridicată.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close