Antena 3 CNN Externe Studiu: Femeile nu realizează când sunt excitate

Studiu: Femeile nu realizează când sunt excitate

Studiu: Femeile nu realizează când sunt excitate
26 Ian 2010   •   14:12

Când vine vorba despre excitarea sexuală, mintea şi trupul unei femei sunt mai puţin sincronizate decât în cazul bărbaţilor, se arată într-un studiu al profesoarei de psihologie Meredith Chivers, de la Universitatea canadiană Queen's, citat de LiveScience.

Majoritatea bărbaţilor care au participat la studiu au declarat că excitarea este însoţită de erecţie, în timp ce în cazul femeilor, sincronizarea dintre minte şi trup nu este la fel de consistentă, conform datelor publicate în publicaţia Archives of Sexual Behavior.

?Am vrut să descoperim cât de apropiate sunt experienţele subiective ale excitării sexuale reflectate în răspunsul psihologic al organelor genitale ? şi dacă acesta diferă la bărbaţi şi la femei?, a spus cercetătoarea Meredith Chivers.

Chivers şi colegii ei studiat peste 130 de cercetări publicate între 1969 şi 2007, care au conţinut răspunsuri ale participanţilor la întrebări legate de excitarea sexuală. În total, la studii au luat parte 2.500 de femei şi 1.900 de bărbaţi.

La bărbaţi, excitarea sexuală a fost în concordanţă cu răspunsul corpului la 66% dintre ei, în timp ce femeile au raportat acelaşi lucru în proporţie de 26%.

?Tendinţa generală pe care am observat-o în studiul meu este că femeile expermimentează un răspuns genital însă nu se simt excitate sexual?, a declarat Chivers pentru LiveScience. Bărbaţii şi femeile au, în general, experienţe diferite în privinţa excitării sexuale, arată studiul.

?În cazul bărbaţilor, această experienţă este strâns legată de excitarea psihică în timp ce la femei nu se întâmplă acest lucru prea des?, a precizat Chivers.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close