Antena 3 CNN Externe Studiu: În Congo, o femeie este violată la fiecare minut

Studiu: În Congo, o femeie este violată la fiecare minut

Studiu: În Congo, o femeie este violată la fiecare minut
Sursa foto: Foto: Mediafax
12 Mai 2011   •   18:02

Un studiu efectuat de cercetătorii americani arată că aproximativ 2 milioane de femei au fost violate în ultimii ani în Republica Democratică Congo, realizându-se o medie de o victimă pe minut, informează cotidianul New York Times, în ediţia electronică.
 
Studiul, publicat iniţial în "Jurnalul american al sănătăţii publice/American Journal of Public Health" este unul dintre cele mai concludente realizate în ultimii ani şi trage un puternic semnal de alarmă asupra nivelului alarmant de abuzuri sexuale cu care se confruntă Congo.

"Cercetările noastre arată că următoarele măsuri şi programe care vor fi adoptate ar trebui să axeze pe abuzurile din interiorul familiilor", se arată în studiu.

În ultimii 15 ani, Congo a fost ţinta mai multor grupări rebele, care au terorizat civilii, în special pe cei din est, cu scopul de a exploata bogăţiile ţării. De asemenea, mai multe regiuni din ţară sunt inaccesibile, din cauza pădurilor şi a unor grupări militante, iar foarte multe victime erau prea terorizarte pentru a vorbi.

Mai mult decât atât, studiul arată că aproximativ 22% dintre femei sunt obligate de partenerii lor să întreţină relaţii sexuale, împotriva voinţei lor. Femeile, cu vârsta cuprinsă între 15 si 49 de ani, au fost intervievate în timpul unui studiu demografic despre sănătate, sponsorizat parţial de guvernul american.

Astfel, dintr-o populaţie totală de 70 de milioane de locuitori, 1.8 milioane de femei au fost violate dintre care 433.785 în ultimul an (aproximativ un viol pe minut).

Autorii studiului sunt de părere că problema violurilor este de fapt mult mai gravă decât arată statisticile, întrucât o mare parte dintre victime nu declară nimic din cauza tramelor.

×
Subiecte în articol: Congo viol
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close