Antena 3 CNN Externe Studiu: Jocurile de tipul Tetris-ului reduc stresul posttraumatic

Studiu: Jocurile de tipul Tetris-ului reduc stresul posttraumatic

Studiu: Jocurile de tipul Tetris-ului reduc stresul posttraumatic
09 Ian 2009   •   18:45

Tulburările provocate de stresul posttraumatic pot fi reduse cu ajutorul puzzle-urilor. Jocurile de tipul Tetris pot diminua flashback-urile şi coşmarurilor pacienţilor care au trecut printr-un eveniment traumatizant, informează Reuters.
Cercetările efectuate de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford, ar putea conduce la descoperirea unor noi tratamente pentru stoparea flashback-urilor şi coşmarurilor, semnele caracteristice ale sindromului tulburărilor de stres posttraumatic.
De cele mai multe ori, sindromul este provocat de traumele cauzate de războaie. Irascibilitatea, accesele de furie, insomniile, probleme de concentrare, tresăririle de o intensitate exagerată sunt numai câteva dintre simptomele maladiei. Pacienţii care se confruntă cu această problemă retrăiesc, în subconştient, evenimentele care i-au marcat.
Studiul a fost realizat cu ajutorul a 40 de voluntari. Cercetătorii de la Oxford le-au arătat un film care includea imagini traumatizante cu mai multe accidente. După 30 de minute, jumătate dintre voluntari au jucat Tetris timp de 10 minute. Cealaltă jumătate nu a făcut nimic.
În săptămâna care a urmat, cei care au jucat Tetris au avut mult mai puţine flashback-uri cu imaginile prezentate în acel film.
Recunoaşterea formelor şi a mişcărilor cărămizilor colorate de pe ecranul computerului concurează cu revizionarea imaginilor traumatice care au fost reţinute de senzorii din creier.
Studiul a fost publicat în Public Library of Science Journal.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: jocuri
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close