Antena 3 CNN Externe Studiu: Migrenele, strâns legate de abuzurile din copilărie

Studiu: Migrenele, strâns legate de abuzurile din copilărie

Studiu: Migrenele, strâns legate de abuzurile din copilărie
23 Iun 2010   •   21:17

Copiii care au suferit traume de ordin emoţional, fizice sau sexuale sunt mai predispuşi la a avea migrene cronice ca adulţi, susţin oamenii de ştiinţă care au prezentat un studiu la cea de-a 52-a reuniune a American Headache Society, care are loc în această săptămână la Los Angeles, relatează www.brightsurf.com.

În urma studiului, cercetătorii au descoperit o legătură strânsă între durerile de cap şi problemele emoţionale pe care le-a avut un copil. ?Am urmărit opt dintre indicatoarele ACE (Adverse Childhood Experiences ? experienţe adverse din copilărie) ? emoţionale, fizice sau abuzurile sexuale, asistarea la violenţa domestică, copii care cresc în aceeaşi casă cu persoane bolnave mintal sau care au fost la închisoare, trec prin experienţa divorţului părinţilor, etc?, a declarat doctorul Gretchen E. Tietjen de la University of Toledo College Of Medicine.

?Fiecare dintre indicatorii ACE au crescut şansele durerilor de cap frecvente, şi, pe măsură ce numărul indicatorilor ACE a crescut, acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu riscul unei dureri de cap frecvente. Această relaţie de răspuns-dozat sugerează că experienţele negative din copilărie ar putea contribui la dezvoltarea şi frecvenţa unor migrene severe pentru adulţii de mai târziu?, a arătat dr. Gretchen E. Tietjen.

?Aceasta este o confirmare a unor studii anterioare care au legat maltratarea din copilărie cu durerile de cap şi migrenele?, a declarat doctorul David Dodick, preşedintele American Headache Society.

Foto: palmerlynchburg.com

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: studiu copilarie
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close