Antena 3 CNN Externe Studiu: Momentul de vârf al activităţii cerebrale, la 39 de ani

Studiu: Momentul de vârf al activităţii cerebrale, la 39 de ani

Studiu: Momentul de vârf al activităţii cerebrale, la 39 de ani
24 Oct 2008   •   17:35

Creierul uman atinge momentul de vârf al activităţii cerebrale în jurul vârstei de 39 de ani, după care viteza de prelucrare a informaţiilor scade într-un ritm alert, arată un studiu al cercetătorilor americani, citat de Daily Mail. Cercetătorii de la Universitatea California au efectuat studiul pe un eşantion de bărbaţi de 23-80 de ani. Testul a constat în măsurarea vitezei de mişcare a degetului arătător într-un interval de 10 secunde.
Cu cât bărbaţii mişcau mai repede degetul arătător, cu atât viteza descărcărilor electrice din creier, numită "potenţial activ neuronal", era mai mare. Măsurătorile au fost realizate cu ajutorul imagisticii prin rezonanţă magnetică nucleară (RMN), în lobul frontal al creierului.
Prin această metodă, specialiştii au descoperit că, după 40 de ani, reacţiile cerebrale încetinesc, ca urmare a degradării stratului de protecţie al neuronului.
Învelişul neuronal funcţionează ca un material izolant, asemănător plasticului care protejează cablurile electrice, şi permite transmiterea unor impulsuri mai rapide între creier şi organism. Atunci când învelişul neuronal se deteriorează, semnalele nervoase de-a lungul celulelor nervoase se pierd sau devin tot mai lente, iar organismul va reacţiona mai lent.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: creier
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close