Antena 3 CNN Externe Studiu: Peste 50% dintre americanii din 39 de state vor fi obezi până în 2030

Studiu: Peste 50% dintre americanii din 39 de state vor fi obezi până în 2030

Studiu: Peste 50% dintre americanii din 39 de state vor fi obezi până în 2030
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    18 Sep 2012   •   17:30

Un grup de companii care luptă împotriva obezităţii din SUA au prezentat un raport din care rezultă că, până în 2030, peste 50% din populaţia din 39 de state va fi obeză.

Conform studiului, citat de AP, statul Mississippi va rămâne lider în acest nedorit clasament şi în următoarele două decenii.

Raportul publicat marţi de Trust for America's Health şi Robert Wood Johnson Foundation susţine că populaţia obeză din acest stat va ajunge la cota alarmantă de 67%, faţă de 35% cât este în prezent.

Cifrele prezentate de cele două instituţii sunt de obiecei exacte, însă de această dată previziunile sunt mult mai sumbre decât cele ale oficialilor din Sănătate din SUA, care prevăd un procent de 42% de obezi până în 2030.

În prezent, două treimi dintre americani sunt supraponderali, în această categorie intrând şi obezii, un grup de aproximativ 36%. În ultimii ani, obezitatea a fost oarecum ţinută în frâu, însă noul raport pare să crească îngrijorarea în rândul oficialilor din Statele Unite.

Previziunile sunt sumbre chiar şi în privinţa statelor mai mici, precum Colorado, care ar putea ajunge la 45% din populaţie obeză, sau Delaware, despre care se spune că poate ajunge la aproape acelaşi nivel cu Mississippi în privinţa obezităţii.

Problema obezităţii nu este singura cu care se confruntă oficialii americani, în ultimii ani, numărul cazurilor de diabet sau a bolilor de inimă fiind în creştere.

Raportul mai precizează că, până în 2030, costurile necesare pentru tratarea obezităţii vor creşte de la 48 de miliarde de dolari până la 66 de miliarde.

×
Subiecte în articol: studiu raport obezitate SUA sănătate
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close