Antena 3 CNN Externe Studiu: Prieteniile pe FaceBook întăresc legăturile sociale

Studiu: Prieteniile pe FaceBook întăresc legăturile sociale

Studiu: Prieteniile pe FaceBook întăresc legăturile sociale
Sursa foto: Foto: tutor2u.net
24 Noi 2010   •   20:55

Prieteniile pe FaceBook pot părea superficiale, dar se pare că întăresc legăturile sociale, potrivit unui studiu, relatează Reuters citat de Newser.com. Totuşi, “FaceBook nu suplineşte interacţiunile faţă-în-faţă între prieteni, familie şi colegi“, a declarat S. Craig Watkins, un profesor de radio, TV şi film şi cel care a condus echipa de cercetători.

După ce au studiat activităţile de pe FaceBook ale 900 de studenţi şi proaspăt absolvenţi de facultate, cercetătorii au descoperit “dovezi că reţelele sociale oferă noi modalităţi de exprimare a relaţiilor de prietenie şi intimitate”.

Ei au observat că prietenii tinerilor adulţi includ un număr din ce în ce mai mare de colegi de muncă şi familiile lor, în afara prietenilor apropiaţi.

“Angajamentul pe FaceBook nu este uniform. Evoluează constant într-o stare de flux şi asta reprezintă o provocare. Pentru femei, conţinutul este orientat către afecţiune şi ele sunt interesate în special de conexiuni”, susţine profesorul. Însă, “pentru bărbaţi este mai funcţional – bărbaţii au tendinţa de a posta imagini cu pasiunile lor şi link-uri culturale”.

×
Subiecte în articol: Facebook prietenie familie
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close