Antena 3 CNN Externe Studiu privind evoluţia omului: Mai înceţi, mai puţin puternici şi mai graşi

Studiu privind evoluţia omului: Mai înceţi, mai puţin puternici şi mai graşi

Studiu privind evoluţia omului: Mai înceţi, mai puţin puternici şi mai graşi
Sursa foto: evolutia omului
02 Dec 2009   •   08:36

Jamaicanul Usain Bolt a alergat 200 de metri în 19.19 stabilind un nou record mondial la Berlin, dar nu este cel mai rapid om de pe planetă, susţin cercetătorii.
Antropologul Peter McAllister susţine în cartea sa "Manthropology: The Science of the Inadequate Modern Male," că el este cel mai rapid acum, dar cu siguranţă nu este cel mai rapid din istoria omenirii. În plus, mai arată de exemplu că orice femeie din epoca Neanderthal l-ar putea învinge pe Arnold Schwarzenegger la un concrus de skanderberg.

Potrivit antropologilor care au studiat urme de om de acum 20.000 din Australia, vânătorul care le-a lăsat alerga cu peste 37 de km/h, puţin mai încet decât Bolt. Dar vânătorul în schimb accelera.
În plus pentru a lăsa acele urme, foarte probabil el alerga printr-un noroi moale şi posibil 6-10 cm de apă. Se pare că vechii aborigeni dacă ar fi echipaţi cu pantofi sport, şort şi ar veni pe o pistă de atletism l-ar face pe Bolt să pară că stă pe loc.
Cercetătorul susţine că încearcă să demitizeze unele impresii ale oamenilor. "Ne considerăm mai buni în orice aspect. De fapt, vreau să arat că nu suntem mai buni."
McAllister mai dădea un exemplu contemporan, în care bărbaţii îşi ţin soţiile de mână la naştere ca semn de sprijin moral. El amintea că indienii Huichol îşi legau sfori de testicule pentru ca soţiile să tragă şi să împărtăşească durerea.

În plus aduce în atenţie faptul că artişti precum 50 Cent au scris circa 6000 de versuri de rap pe care le-a memorat, iar lumea este impresionată. Vecii poeţi slavi, fără a şti să scrie sau să citeasă, memorau însă circa 350.000 de versuri.

Exemplele acestuia continuă cu aruncătorii moderni de suliţă, care nu ating performanţele aborigenilor, sportivii care trag la rame sau arcaşii moderni, care ar fi depăşiţi în competiţii de Ginghis Han şi oamenii săi, care aveau o ţintă mai bună din mersul calului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Usain Bolt
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close