Antena 3 CNN Externe Studiu: Traiul în cuplu reduce consecinţele atacurilor cerebrale

Studiu: Traiul în cuplu reduce consecinţele atacurilor cerebrale

Studiu: Traiul în cuplu reduce consecinţele atacurilor cerebrale
20 Noi 2008   •   13:49

Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că, după producerea unui atac cerebral, persoanele care au un partener au şanse să trăiască mai mult decât cele care sunt singure. ?Suportul social? poate să determine reducerea inflamaţiei creierului şi implicit să reducă consecinţele pe termen lung ale atacurilor cerebrale, informează The Telegraph.
Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio cu ajutorul unor şoareci de laborator. Aceştia au descoperit că viaţa şoarecilor care suferiseră un atac cerebral, dar trăiau alături de un partener/ă, se prelungea cu câteva zile bune.
Kate Karelina, coordonatoarea studiului, a declarat :?Există, într-adevăr, o legătură între traiul în cuplu şi reducerea inflamaţiei creierului după un atac cerebral.? Toţi şoareci care aveau un partener au trăit cel puţin o săptămână după atacul cerebral, iar cei care trăiau izolaţi au murit la numai patru zile.
Cercetătorii au mai descoperit că porţiunea de creier afectată de atacul cerebral în cazul şoarecilor izolaţi era de patru ori mai mare decât a celor care trăiau în grup.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atac cerebral
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close