Antena 3 CNN Externe Studiu: Unii bătrâni din SUA, imuni la virusul gripei porcine

Studiu: Unii bătrâni din SUA, imuni la virusul gripei porcine

Studiu: Unii bătrâni din SUA, imuni la virusul gripei porcine
Sursa foto: batrani
22 Mai 2009   •   12:15

Un studiu recent al oamenilor de ştiinţă americani a arătat că mai multe persoane în vârstă din SUA au imunitate la virusul gripei porcine. Potrivit Washington Post, descoperirea s-ar putea dovedi utilă în momentul în care va fi disponibil vaccinul.

Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Centrul pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC). Aceştia au analizat mai multe mostre de sânge şi au descoperit că o treime dintre persoanele în vârstă de peste 60 de ani au anticorpi care le-ar putea proteja de virusul gripei porcine.

"Ipoteza noastră de lucru este că oricine va fi vaccinat ar putea avea nevoie de două doze. În cazul persoanelor care au o oarecare imunitate la acest virus, ar fi suficientă o singură doză?, a explicatAnne Schuchat, director adjunct în cadrul CDC.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, circa două miliarde de doze din acest vaccin vor fi produse până la toamnă.
Foarte puţine persoane în vârste au fost afectate de virusul A H1N1. Este posibil ca bătrânii să fi fost expuşi, în urmă cu mai mulţi ani, la un virus similar.

Două treimi dintre cazurile din SUA au fost înregistrate la persoane între cinci şi 24 de ani. 40 % dintre persoanele spitalizate au vârste între 19 şi 49 de ani.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: imunitate batrani gripa porcina
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close