Antena 3 CNN Externe Studiul care are un rezultat surprinzător. Ce ne arată despre FEMEILE din România

Studiul care are un rezultat surprinzător. Ce ne arată despre FEMEILE din România

Studiul care are un rezultat surprinzător. Ce ne arată despre FEMEILE din România
de O.P.    |    14 Mar 2013   •   06:08

Femeile din Europa trăiesc mai mult decât bărbaţii, potrivit celui mai recent studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Potrivit cercetărilor, speranţa medie de viaţă a europenilor a crescut până la 76 de ani în anul 2010. Cele mai longevive sunt femeile din Spania, iar în cazul bărbaţilor, cei mai mulţi stau în Israel.

Femeile din Spania trăiesc, conform raportului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în medie, 85 de ani. Mai mult cu doi ani şi jumătate faţă de cele din Marea Britanie, care trăiesc în medie 82,5 ani, şi cu aproape 10 ani mai mult decât femeile care trăiesc în Ucraina. Acestea au o speranţă medie de viaţă de 74,8 ani. Un loc fruntaş în topul celor mai longevive femei îl ocupă franţuzoaicele şi italiencele. Femeile din Franţa trăiesc, în medie, 84,8 ani, iar cele din Italia, 84,5 ani.

În cazul bărbaţilor, cei mai longevivi trăiesc în Israel. Aici, speranţa medie de viaţă este de 80,1 ani. Mult, în comparaţie cu ruşii care sunt codaşii Europei. Aceştia trăiesc în medie 62,8 ani. Longevivi sunt şi islandezii, cu 80 de ani trăiţi în medie, dar şi elveţienii. Cei din urmă trăiesc în medie 79,7 ani.

Românii, atât femeile cât şi bărbaţii, sunt în coada clasamentului. Media de viaţă a bărbaţilor nu sare de 70 de ani, iar cea a femeilor de 72,5 ani. Speranţa de viaţa în România a crescut, însă, în ultimii ani. Între 1995 şi 2009, speranţa de viaţă a crescut cu 5 ani, cu diferenţe majore între femei şi bărbaţi.

×
Subiecte în articol: longevitate
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close