Antena 3 CNN Externe Studiul făcut de americani ce poate arunca în aer sănătatea copiilor. Vezi ce pericol îi pândeşte pe micuţi

Studiul făcut de americani ce poate arunca în aer sănătatea copiilor. Vezi ce pericol îi pândeşte pe micuţi

Studiul făcut de americani ce poate arunca în aer sănătatea copiilor. Vezi ce pericol îi pândeşte pe micuţi
Sursa foto: Foto: science.com
de O.P.    |    25 Ian 2012   •   13:34

America, ţara unde rata de obezitate a atins cote alarmante, vine cu o veste şocantă. Junk-food-ul, mâncarea asociată cu cele mai multe probleme de obezitate, pare să nu fie cauza supraponderabilităţii.

Cercetătorii au demonstrat că plasarea tonomatelor cu produse junk-food sau vânzarea alimentelor fast-food lângă sau în interiorul şcolilor NU are nimic de-a face cu faptul că micuţii devin obezi.

Chiar dacă mai multe ţări din lume s-au luptat să dea legi care să interzică vânzarea şi comercializarea produselor fast food în interiorul sau în apropierea şcolilor, acest studiu făcut de americani pare să destrame toată această muncă.

Pentru efectuarea studiului cercetătorii au evaluat două grupe de elevi. Unii făceau parte dintr-o şcoală în care se aflau spre vânzare produse fast-food, iar ceilalţi făceau parte dintr-o şcoală în care consumul de fast food era interzis.

Potrivit datelor care au reieşit în urma studiului, indiferent dacă într-o şcoală se vând sau nu dulciuri sau produse fast food acest lucru nu modifică semnificativ indicele de masă corporală al elevilor, scrie The New York Times.





×
Subiecte în articol: studii fast food sănătate obezitate
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close